Tips på filmer som visas idag från klockan 18:00

SF Kanalen

Tusen gånger starkare

18:00 - 19:25

Svensk kritikerrosad ungdomsfilm baserad på en bok av Christina Herrström. Femtonåriga Signe är en smart tjej, men socialt utanför gemenskapen i skolan. Hon är blyg och tillbakadragen, och har få vänner. Men en dag får hon en ny klasskamrat, en annan tjej, som förändrar tillvaron på skolan radikalt. Signe får äntligen chansen att växa och bli mer säker på sig själv.

Betygsätt (10 röster):

C MORE First

Instrument of War

17:45 - 19:10

Andra världskrigsdrama om den amerikanska piloten Clair Cline som blir nedskjuten och hamnar i fångenskap i norra Tyskland. Nu börjar kampen för att hålla hoppet vid liv trots taggtråd och förtryck. Cline och hans medfångar måste hitta ett sätt att hålla ihop, inte bara för att överleva utan även för att uthärda fångenskapen. "Instrument of War" bygger på verkliga händelser.

Betygsätt (19 röster):

C MORE Hits

Another Mother's Son

18:40 - 20:20

Verklighetsbaserat drama som utspelar sig på ön Jersey under andra världskriget, när de brittiska kanalöarna var ockuperade av tyska soldater. Här möter vi Louisa Gould vars två söner var ute i kriget när hon ombes gömma en rysk soldat som rymt från tysk fångenskap. Huvudrollerna i Saints of War spelas av Jenny Seagrove, Julian Kostov och Ronan Keating, annars mest känd som artist.

Betygsätt (5 röster):

TV4 Guld

Sextetten Karlsson

01:45 - 03:25

Svensk komedi från 1945. Familjen Karlssons sex pojkar är en hop rackarungar som gör livet osäkert för alla i den lilla staden Österköping. Pappa Karlsson är lagerföreståndare på en fabrik och det är knappt att hans lön räcker till för de matfriska pojkarna. När det skett stölder på lagret riktas misstankarna mot Karlsson, vilket får pojkarna att spana efter de verkliga tjuvarna.

Betygsätt (Inga röster):

TV 3

A Star is Born

21:00 - 23:50

Jackson är en alkoholiserad men världskänd sångare som upptäcker artisten Ally. Han hjälper henne få fart på sin karriär, men deras relation stöter snart på motgångar i och med Jacksons många problem.

Betygsätt (49 röster):

TV 6

Run All Night

00:00 - 02:20

Brooklyngangstern och flitige torpeden Jimmy Conlon tvingas gå emot sin forna chef för att skydda sin son som han inte träffat på länge och hans familj.

Betygsätt (Inga röster):

TV4 Film

Million Dollar Baby

18:20 - 21:00

Million dollar baby är ett amerikanskt Oscarsbelönat drama från 2004. Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) är 31 år, uppvuxen under fattiga förhållanden och har blivit illa behandlad av sin familj. En dag stiger hon in genom dörren till den boxningsklubb som den före detta proffsboxaren Frankie Dunn (Clint Eastwood) driver. Maggie vill att Frankie ska hjälpa henne att lyckas med sitt mål att bli proffsboxare men han avvisar henne eftersom han inte tror att hon har någon chans. Maggie ger trots allt inte upp utan börjar träna på klubben varje dag i hopp om att hennes envishet ska få Frankie att ändra sig. Det dröjer inte länge förrän klubbens allt i allo Eddie (Morgan Freeman) tar Maggie under sina vingar. Snart upptäcker även Frankie att Maggie är en naturbegåvning och hon blir inte bara hans nya adept utan även som en andra dotter. Regissör: Clint Eastwood.

Betygsätt (Inga röster):

Viasat Film Action

Ford v Ferrari

17:25 - 19:51

Den visionära amerikanske bildesignern Carroll Shelby och den våghalsiga brittiske racerföraren Ken Miles får av Ford uppdraget att bygga en racerbil för att besegra Ferrari på Le Mans 1966.

Betygsätt (1 röster):

Viasat Film Premiere

Charlie's Angels

17:00 - 18:53

Kristen Stewart, Naomi Scott och Ella Balinska jobbar för den mystiska Charles Townsend vars haverikommission har expanderat internationellt. De nya änglarna är bland världens smartaste, modigaste och vältränade kvinnor i hela världen. Under Bosleys (Elizabeth Banks) lednad måste Änglarna skydda en revolutionär teknologi från att bli ett vapen. De måste lita på varandra när deras uppdrag blir allt mer förrädiska och de inte ens lita på de som står dem närmast.

Betygsätt (35 röster):

Kanal 9

Happy Gilmore

22:00 - 24:00

Hockeyspelaren Happy petas från sitt lag, men när hans älskade farmor riskerar att förlora sitt hus måste han pröva något nytt. Han tar sig an sporten golf och tar hela golfvärlden med häpnad.

Betygsätt (4 röster):

Kanal 11

Nutty Professor II: The Klumps

20:00 - 22:00

Professor Sherman Klump tänker gifta sig med den vackra Denise Gaines. Men Buddy Love, resultatet efter ett experimentellt fettreducerande serum, dyker upp igen och kräver att få del av Shermans otroliga nya uppfinning - ett föryngringsserum. För att förhindra Buddy från att få tag på det gömmer Sherman serumet i familjens hus.

Betygsätt (Inga röster):

TV 12

The General's Daughter

01:00 - 03:20

När dottern till en känd general hittas mördad nära en militärbas i Georgia får arméutredaren Paul Brenner bara 36 timmar på sig att lösa fallet - om han inte lyckas får FBI ta över. Till hjälp får Brenner kollegan Sarah Sunhill och det blir en mörk och snårig utredning som ska ta flera oväntade vändningar. Thrillern "Generalens dotter" bygger på bästsäljaren av Nelson DeMille.

Betygsätt (Inga röster):

© 2021 Fredrik M Andersson | besök även domänkoll och bensinkoll