Tips på filmer som visas just nu

 

 

SVT 1

 

Hennes lilla majestät

15:20 - 16:45

Svensk långfilm från 1939. En romantisk komedi om den bortskämda, norska redardottern Marianne som försöker tigga till sig respengar från sin rike pappa. Marianne vill nämligen åka till en väninna i Stockholm, för att vara tärna på dennas bröllop, och med hjälp av lite utpressning lyckas hon till slut få sin pappa att öppna plånboken. På väg genom Sverige råkar dock Marianne ut för ett missöde med sin sportbil och hon måste stanna till i en liten by för att få den reparerad. Byprästen, ungkarlen Bengt, låter henne bo i prästgården och Marianne har ingen brådska därifrån. Regi: Schamyl Bauman. I rollerna: Sonja Wigert, Anders Henrikson, Joachim Holst-Jensen, Gösta Cederlund, Carl Barcklind, Julia Cæsar m.fl.

Betygsätt (Inga röster):

SF Kanalen
Se upp för dårarna

Se upp för dårarna

14:40 - 16:20

Yasmin och Elin, två unga kvinnor möts och blir vänner när de båda söker till polishögskolan. Yasmins pappa tvingades lämna Turkiet och nu jobbar han som tunnelbanechaufför i Stockholm, trots att han är utbildad till hjärtkirurg. Därför har Yasmin bestämt sig för att ta revansch och bli något stort i samhället. Elin däremot lever i skuggan av sin självcentrerade far, kriminalprofessorn Ulf. Både Yasmin och Elin har en del odds emot sig, men de vägrar vara offer och tänker istället ta för sig av livet. Medverkande: Rakel Wärmländer, Nina Zanjani, Korhan Abay, Dan Ekborg, Liv Mjönes

Betygsätt (28 röster):

TV4 Film
Sleeping with other people

Sleeping with other people

14:50 - 16:55

Amerikansk komedi från 2015 med Jason Sudeikis och Alison Brie. Romantisk komedi om Jake (Jason Sudeikis) och Lainey (Alison Brie) som förlorade oskulden till varandra under ett one night stand på college. 12 år senare springer de på varandra i New York, på en stödgrupp för sexmissbrukare. De har båda vissa problem med relationer och bestämmer sig för att bara vara vänner. Men snart spirar känslorna i det platoniska förhållandet.

Betygsätt (5 röster):

C MORE Stars
Last Christmas

Last Christmas

15:05 - 16:45

Kate ränner runt i London och tar en massa dåliga beslut till ljudet av bjällrorna på hennes skor - ytterligare en irriterande följd av hennes jobb som tomtens medhjälpare i en året runt-öppen julaffär. När Tom dyker upp i Kates liv verkar han för bra för att vara sann och han genomskådar många av hennes känslomässiga barriärer. Fast London, under julen, förvandlas till världens mest underbara stad, verkar ingenting fungera för de här två. Men ibland måste du bara låta saker hända

Se på CMORE »

Betygsätt (6 röster):

C MORE Hits
Inte den du tror

Inte den du tror

14:45 - 16:25

Franskt drama från 2019. Claire är medelålders frånskild professor som har en yngre älskare, Ludo. Men när hans rumskompis Alex svarar i telefon en dag blir hon fascinerad av honom. Claire skapar en fiktiv person i sociala medier och som denna ”Clara” får hon kontakt med Alex. Snart väcks starka känslor mellan de båda och ett lekfullt spel mellan lögn och verklighet tar sin början.

Se på CMORE »

Betygsätt (Inga röster):

Viasat Film Action
Bill and Ted face the music

Bill and Ted face the music

14:00 - 16:00

Amerikansk komedi från 2020. Två blivande rockers från San Dimas, Kalifornien, blev ombedda att rädda universitetet genom en äventyrlig tidsresa. Som medelålders pappor försöker de fortfarande skapa en hitlåt för att uppfylla sitt öde.

Betygsätt (Inga röster):

Viasat Film Premiere
Café society

Café society

15:00 - 16:50

Amerikansk dramakomedi från 2016. Det är 1930-tal och Hollywood befinner sig i sin guldålder. Phil Stern är en talangscout som får ett samtal från sin syster Evelyn som berättar att hennes son har flyttat till New York, och denne börjar springa ärenden åt sin farbror. Phils sekreterare Veronica ”Vonnie” Sybil visar Bobby hur stan fungerar. På ett ögonblick har Bobby förälskat sig i henne, men hon avvisar alla hans inviter. Deras förhållande får sedan en romantisk vändning men förstörs därefter när hon väljer Bobbys farbror framför honom. Denna händelse och filmvärldens slit gör honom desillusionerad, får honom att återvända till New York och arbeta på sin gangsterbror bens nattklubb. Han introduceras för den frånskilda Veronica Hayes och de börjar dejta. När Vonnie emellertid besöker honom, väcks Bobbys känslor för henne till liv på nytt.

Betygsätt (89 röster):

SVT PLAY
Amorosa

Amorosa

Ett biografiskt drama om den omdebatterade författaren Agnes von Krusenstjernas liv under perioden 1913-30. I början var hon en till synes anpasslig adelsdam och hon debuterade med relativt oskyldiga flickböcker, men under sin karriär utvecklades Agnes von Krusenstjerna till en alltmer seriös och självförbrännande romanförfattare. Regi: Mai Zetterling. Medverkande: Stina Ekblad, Erland Josephson, Philip Zandén, Peter Schildt, Olof Thunberg, Catherine de Seynes, Lena T. Hansson m.fl.

Se gratisSVT Play »

Betygsätt (2 röster):

SF Anytime
Jungle Cruise

Jungle Cruise

Den djärva upptäcktsresande Dr. Lily Houghton reser från London till Amazonas djungel. Hon är fast besluten att hitta ett urgammalt träd med helande förmågor som kan komma att förändra läkarvetenskapen för all framtid. Lily anlitar skepparen Frank Wolff och hans båt La Quila för att guida henne längs Amazonfloden. I den frodiga regnskogen döljer sig många faror och övernaturliga krafter och snart står inte bara deras eget öde på spel utan hela mänsklighetens.

Se på SF Anytime »

Betygsätt (Inga röster):

YouTube Premium
Dan and Phil's The Amazing Tour is Not on Fire

Dan and Phil's The Amazing Tour is Not on Fire

Dan och Phil presenterar sin internationella hit "The Amazing Tour Is Not On Fire"! En föreställning inspirerad av det bästa från deras videor, interaktivt med en riktig publik. Medverkande: Daniel Howell, Phil Lester, Dil Howlter

Se på YouTube »

Betygsätt (3 röster):

© 2021 Fredrik M Andersson | besök även domänkoll